sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Sanomalehtiviikko




Tällä viikolla on vietetty sanomalehtiviikkoa. 2P- ja 2T- luokat ovat tehneet ahkerasti yhteistyötä erilaisten projektien parissa. Aloitimme sanomalehtiviikon maanantaina tutustumalla sanomalehteen. Mietimme yhdessä, mitä eri asioita lehti sisältää.

 Tiistaina oppilaat saivat jatkaa pareittain  sanomalehden tutkimista. Tehtävänä oli etsiä yhdessä sanomalehdestä pyydetyt asiat sekä leikata ne irti. Oppilaat saivat erilaisia vihjeitä, joiden avulla heidän tuli selvittää, mihin leikatut palaset tuli viedä. 


Kun jokainen pari oli saanut vietyä kuvat ja tekstit oikeisiin paikkoihin, kokoonnuimme luokkaan ja teimme ryhmätyönä kollaasin. 
Torstaina tutustuimme ensin yhdessä limsamainokseen ja pohdimme, mitä kaikkea mainoksessa pitää olla. Tämän jälkeen oppilaat rupesivat pareittain suunnittelemaan omaa mainostaan. Mainoksen sai toteuttaa haluamillaan materiaaleilla. Mainoksista tuli tosi hienoja!

Sanomalehtiviikko huipentui perjantain askarteluun. Saimme ihanalta Heidi-opelta ohjeet kolmiulotteisiin sydämiin. Askartelimme sanomalehdestä sydämen ja täytimme sen paperisilpulla. Lopuksi päällystimme sydämen silkkipaperilla. Nämä ihanan iloiset sydämet laitetaan käytäville ilahduttamaan koulun väkeä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti