maanantai 13. helmikuuta 2017

Monimateriaalisia minimaailmoja

Tässä Fannyn bloggaus minimaailmoista ja lopussa valokuvia oppilaiden töistä. Olkaapa hyvät:

Minimaailma
Minimaailma on esimerkiksi kenkälaatikkoon askarreltava pieni huone tai maailma. Minimaailmassa vain mielikuvitus on rajana, joten pikkuinen kenkälaatikko voi viedä sinut vaikkapa avaruudesta keittiöön ja sieltä kummitustaloon. Siitä minimaailman teko on juuri hauskaa, että hippusella mielikuvitusta saat tehtyä minimaailmaasi vaikka mitä. 
Me kuudesluokkalaiset teimme koulussa käsityön tunneilla omat minimaailmamme. Käytimme koulussa niiden tekoon ainakin kaksi tuntia viikossa kuukauden ajan, minimaailmaa sai halutessaan tehdä myös kotona. 
Minimaailman teko alkoi valitsemalla kenkälaatikkoon mieleisensä tapetin sekä lattian. Kun ne olivat liimattu kenkälaatikon "seiniin" ja "lattiaan", oli vuorossa huonekalujen suunnittelu ja teko.
Huonekaluja pystyy tekemään vaikka minkälaisia vaikka mistä eri materiaalista. Taitavat kädet saavat vaikkapa pullonkorkista kukkaruukun tai rautalangasta henkarin. Minimaailman huonekalut antavat huoneelle hengen, ne kertovat huoneesta ja joskus myös sen tekijästä. 
Minimaailman teko oli hauskaa ja monipuolista. Ajatus siitä, että minimaailmasi voi olla ihan mitä vaan, on mahtava. Minimaailma on todellakin kokeilun arvoinen askartelu, ja sitä voi rehellisesti sanottuna suositella aivan kaikille. 
Fanny Engman, 6.O












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti