lauantai 17. joulukuuta 2016

Joulujuhlalaulelot ja joulusatu

Tänä vuonna joulujuhlassa kuulimme joululaulujen lomassa oppilaiden keksimän joulusadun. Tässä vielä blogissa tämä seikkailu....


Olipa kerran joulupukki ja pukin muori. Heillä oli, kuten joka vuonna kova kiire selvittää missä on kilttejä lapsia ja tonttupajassa ahkeroitiinkin lahjoja aamusta iltaan. Eräänä päivänä postitonttu toi joulupukille ja - muorille kirjeen ja siinä luki: Tervetuloa viettämään Jilepnih-tontun 100v. juhlaa Turun linnaan 16.12. Klo 12.00 Terveisin Masi- ja Irmeli-tonttu.  - Miten ihmeessä me ehdimme kaiken jouluhässäkän keskellä? Sitä paitsi eihän minulla ole edes sopivaa mekkoa juhliin? muori murehti.  - Otapa muori ihan iisisti ja hörppää mukillinen glögiä. Sitä paitsi sinä näytät aina niin ihanalta mekossa kuin mekossa, vastasi Joulupukki. 
Niinpä Joulupukki ja – muori päättivät lähteä Turkua kohti. Menopelinä oli tietenkin porovaljakko. Matka oli pitkä ja keli oli todella liukas. Matka eteni Kokkolaan asti hyvin mutta sitten loppui lumi ja reki piti vaihtaa autoon. Onneksi Kokkolan Rinta-Jouppi päätti sponsoroida heille joulunpunaisen Lamborghinin ja matka jatkui.
Joulupukki oli kuullut tiedustelutontuilta, että Länsimetsän koulun pihassa olisi huikea Pokestoppi ja hän halusi koukata sen kautta. Muori ei ollut niin innoissaan asiasta, mutta ajatteli että voisi "snäpätä" samalla kun pukki nappailisi Pokémoneja. 

Urheiluauto ujelsi pitkin Länsimetsäntietä ja pukki huomasi yht´äkkiä että koulun edessä olikin parkkitasku ja kurvasi kuin  Niko Rosberg siihen. Auto kuitenkin jatkoi kuin ohjus matkaansa ja törmäsi katukiveykseen ja siitä sukelsi suoraan läheiseen lammikkoon. Muoriparka oli juuri "snäppäämässä" tontuille ja  videossa kuului ensin jarrujen kirskuntaa, sitten muorin kiljuntaa ja lopuksi molskahdus ja plub plub plub plub

Samaan aikaan Turussa oli juhlat alkamassa ja Jilepnih odotti jo kärsimättömänä joulupukkia ja – muoria. Jilepnihin tonttuvanhemmat yrittivät soittaa heille mutta kännykkään ei saanut yhteyttä.  - Taidanpa soittaa joulupukin kuumaan linjaan, pohti Masi-tonttu.
-Joulupukin kuuman linjan puhelinvaihteesta hyvää iltaa, Huminda-tonttu vastasi.
-Hei, hei. Tääl o Masi-tonttu Suomen Turuust. Misä ihmees joulupukki luuraa?  Häne pitäis ol juhlis!  vastasi Masi.  - Anteeksi mutta en oikein ymmärrä turkua. Mutta sen tiedän että muori ja pukki ovat lähteneet matkaan ja saimme juuri muorilta Snäpin ja he ovat lähellä Länsimetsän koulua. Olemme itsekin hieman huolissaan, mitä heille oikein on tapahtunut? Nyt on varmaan parasta lähettää tonttujen etsintäpartio matkaan ja pyytää Länsimetsän koulun väkeä apuun! Joulupukki ja –muori on löydyttävä. Muutenhan joulu pitää peruuttaa! 

Länsimetsän koulun oppilaat olivat tavalliseen tapaan välitunnilla, kun he huomasivat läheisessä pikkulammikossa jotain todella erikoista. He menivät lähemmäksi ja toden totta: keskellä lammikkoa oli joulupukki ja hänen muorinsa! Joulumuori tuijotti ihmeissään oppilaita. Hän päätti ottaa lasten touhuista "snäpin", mutta eihän siitä mitään tullut, koska kännykkä oli kastunut.

Joulupukilla oli onneksi vedenkestävä puhelin, joka piippasi juuri samaan aikaan viestin merkiksi. Pukki sai  tiedustelutontulta puhelimeensa vinkin, että Länsimetsän koululla olisi "Pokestoppi". Pukki ei välittänyt mitään ympäröivästä maailmasta eikä edes uteliaista länkkäriläisistä vaan jatkoi vain Pokemon Go:n pelaamista, vaikka he olivat yhä vedessä.
Lammelle kerääntyi jatkuvasti lisää oppilaita ja lopulta välkkävalvojatkin tulivat katsomaan, mihin kaikki oppilaat hävisivät. Kaikki olivat hämmästyneitä nähdessään lammikossa ihkaoikean joulupukin ja joulumuorin. Kuultuaan mitä oli tapahtunut, kaikki lupasivat yhteistoimin auttaa pukkia ja muoria. Ensitöikseen oppilaat ja välkkävalvojat päättivät rakentaa reen, jolla joulupukki ja hänen muorinsa pääsisivät jatkamaan matkaa. Mutta koska Vaasassakaan ei ollut lunta, reki päätettiin varustaa pyörillä. Silloin matkanteko ei tyssäisi ainakaan lumettomuuteen.

 Vasarat heiluivat ja reki valmistui ennätysajassa. Osa koululaisista ahersi reen kimpussa ja osa huolehti Korvatunturin väestä tarjoamalla heille lämmikkeeksi pipareita ja kaakaota. Välkkävalvojat olivat saaneet jostain paikalle hevoset, jotka valjastettiin reen eteen.
Koululaiset yrittivät varmistaa, että mikään ei menisi enää pieleen. Siltä varalta, että reen renkaat puhkeaisivat, päätettiin tehdä reestä lentävä. Joulupukilla on pahojen tilanteiden varalta aina mukana tarvikesäkki, jossa oli taikapölyä asian kuin asian hoitamiseksi. Taikapölyn avulla pystyttiin muuttamaan hevoset poroiksi, jotka olivat Korvatunturin väelle tutumpia eläimiä.
Nyt kaiken piti viimeinkin olla valmiina. Oppilaat olivat hakeneet koulun löytötavaroista vaatteita, joten pukki ja muori pääsivät jatkamaan matkaansa yllään kuivat ja lämpimät vaatteet. Joulupukki ja joulumuori kiittivät Länsimetsän koulun väkeä huomaavaisuudesta
ja asettuivat paikoilleen rekeen. He vilkuttivat hyvästiksi ja lähtivät jatkamaan matkaansa kohti Turkua.
Juuri samaan aikaan Länsimetsän koulun pihaan saapui joukko hyvin huolestuneita etsivätonttuja. Etsivätontut tutkailivat pihaa ja näkivät läpimärän joulupukin hiippalakin ja puuhun ripustetun joulumuorin mekon. Mitä oli tapahtunut? Tontut menivät kouluun sisälle ja äkkiä heille selvisi pukin ja muorin lammikkoseikkailu.
-No voihan nenä! huusivat tontut yhteen ääneen.
-Tää on just tällasta. Aina kun pukki ja muori lähtevät ilman meitä jonnekin, tulee joku hässäkkä. Meidän on parasta lähteä heidän peräänsä Turkuun ettei tule uusia ongelmia. Joulu ei saa mennä pilalle!
Juuri samaan aikaan pukki ja muori  saapuivat perille Turkuun. He lähtivät kävelemään kohti Turun linnaa, mutta se oli vaikeaa, koska fanit tunkivat joka ilmansuunnasta heidän luokseen. Salamat välähtelivät, kun fanit ottivat kuvia joulupukista ja muorista "Instaan" #pukki turussa.
Hädissään väenpaljoudesta pukki otti yhdeltä fanilta mopon ja lähti ajamaan sillä kohti Turun linnaa. Muori veti salaperäisesti repustaan hoverboardin ja lähti sillä pukin perään. 


Lopulta he pääsivät perille Turun linnaan, jossa Jilepnih odotti heitä ovensuussa. Kolmen kimppa lähti kohti linnan salia. Tonttubileet alkoivat, kun bändi rupesi soittamaan. Kaikki tanssivat ja tunnelma oli katossa. Yhtäkkiä Jilepnih kaatui kesken tanssimisen ja kaikki kääntyivät katsomaan. Jilepnihiä nolostutti, mutta muori tuli hätiin ja kaatui lattialle Jilepnihin päälle. Kaikki rupesivat nauramaan.
Etsivätontut soittivat kesken juhlien pukille face time –videopuhelun.
-Olemme tulossa sinne, älkää tehkö enää mitään, mikä voisi pilata joulun.
Juhlat jatkuivat ilman kommelluksia aamuun asti. Masi- ja Irmeli –tontut kiittivät joulupukkia sanoen: - Sinä teit meiä Jilen juhlast huikeen! Synttärisankari –tonttu halasi Joulupukkia ja huudahti: - Paras joulu ikinä! 5/5
Etsivätontut eivät olleet päästäneet joulupukkia ja muoria silmistään sen jälkeen, kun tulivat Turkuun. He ehdottivat, että nyt lähdettäisiin yhdessä reessä takaisin tonttupajalle. Touhua oli vielä paljon jäljellä ennen jouluaattoa.
Muori oli kuitenkin toista mieltä. Hänen mielestään Joulupukin ja muorin oli palattava vielä Länsimetsän koululle, koska muori halusi antaa Länsimetsän koulun väelle kiitoslahjan.
Porot, reki, joulupukki, muori ja etsivätontut ottivat suunnan kohti Vaasaa. Keli oli erittäin talvinen ja lunta tuprutti sakeasti.. Poria lähestyttäessä lumipyry oli jo niin kova, että he päättivät pitää tauon Porissa ja pistäytyä Isomäki Areenalla katsomassa Vaasan Sportin ja Porin Ässien matsia. Sport voitti pelin 2-1 ja pelin jälkeen oli tarkoitus jatkaa Vaasaan ja Länsimetsään, mutta lumipyry olikin uuvuttanut porot aivan väsyksiin. 

-Mitä ihmettä me nyt teemme? muori kysyi.
-Otetaan taikapölyä jälleen avuksi, pukki vastasi.
Mutta voi ihme ja kumma, kun etsivätontut avasivat taikapölypussin, siellä olikin vain pieni hippunen taikapölyä jäljellä. 
-Ei tämä mihinkään riitä, huusivat etsivätontut.
-Miten meidän nyt käy? muori murehti.
-Jos me emme nyt pääse matkaan, niin koko joulu menee pilalle, itkivät  etsivätontut.
-Älkää nyt murehtiko! Kysytään Sportin valmentajalta, Tomekilta, että jos pääsisimme heidän kyydissään Vaasaan, pukki lohdutteli.
-Mutta mihin me laitamme porot ja reen? kysyivät etsivätontut.
Joulupukki mietti hetken ja keksi ratkaisun: " Reki laitetaan vetoköydellä kiinni  bussin perään ja porot rekeen istumaan" Niin me sen teemme ja nyt kysymään bussikyytiä!"
Tomek Valtonen lupasi, että muori, pukki ja tontut pääsisivät bussin kyydillä Vaasaan ja matkaa päästiin jatkamaan. Kristiinankaupungin ABC:llä koko bussin väki pysähtyi vielä syömään. Muori, pukki ja tontut menivät Hesen puolelle syömään. Muori "snäppäili" videota kerrosaterioiden syömisestä Korvatunturin tontuille. Pelaajat saivat syödä noutopöydästä perunamuusia, lihapullia ja salaattia.
Matka jatkui ja vihdoin päästiin Vaasaan ja Kuparisaareen. 
Porot olivat virkistyneet bussikyydin aikana ja jaksoivat taas vetää rekeä. Ja niin alkoivat porot jolkottaa, muori, pukki ja tontut kyydissään, kohti Gerbyytä...

S-marketin kyltti oli tippunut keskelle tietä ja muori ”snäppäili” poliisille ”koirafiltterillä”. Tie oli niin tukossa, että pukin oli pakko mennä ostamaan glögiä ja pipareita länkkärin oppilaille. Sitten, kun pukki oli tullut kaupasta niin ruuhka oli jo ohi, joten he pääsivät lähtemään länkkärin koululle. Pukin puhelimesta oli loppunut akku ja hän ei siksi pystynyt pelaamaan Pokemon GO:ta.
Viimeksi, kun pukki ajoi Länsimetsän koululle, hänellä oli ollut Pokemon GO apunaan. Samalla muori oli ladannut hoverboardiaan ja koululla tontut snäppäilivät my stroryyn jalkakuvia ja selfieitä. Koululla joku random kössi Muorin huuverin, siitä muori suuttui ja hän otti pirkan-pipareita ja heitti varastajaa niillä. Varastaja sai vakavia vammoja, mutta silti pääsi pakoon. Muori menetti huuverinsa ja hän oli surun murtamana, kun hän tajusi, ettei länkkäriläisille ollut antaa enää pipareita. Niinpä hän meni takaisin kauppaan ja osti lisää pipareita koululaisille. Sitten matka jatkui kohti pohjoista. Joulu olisi jo seuraavana päivänä. Joten kiirettä piti… viimein matka oli ohitse ja joulupukki valvoi yön yli lajitellen kiltit ja tuhmat lapset.

 Nyt oli aika lähteä jakamaan lahjat kilteille lapsille. Kun kierros oli hoidettu, pukki, muori ja tontut sanoivat:
-joulu on pelastettu.
ja däbbäsivät yhdenaikaisesti.

2 kommenttia:

  1. Kiitokset kivasta ja lämminhenkisestä juhlasta! Siitä alkoi joulu!

    VastaaPoista
  2. Kiitokset kivasta ja lämminhenkisestä juhlasta! Siitä alkoi joulu!

    VastaaPoista