perjantai 4. marraskuuta 2016

2T:n metsän asukkaat

Aurinko paistoi ja oli mitä lämpimin syyssää. Oppilaat toimivat pareina tai pienissä ryhmissä ja miettivät mitä kaikkia otuksia metsässä saattaisi asua. 





Käyttämällä luonnonmateriaaleja syntyi koulun pihaan upea taidenäyttely. Kävimme kuvaamassa kaikki teokset, koska ympäristötaiteella on tapana kadota melko pian.


Jo tekovaiheessa moni mietti millainen oma otus on ja mitä se metsässä touhuaa. Aika monella oli taikavoimiakin käytössään.


Luokassa oppilaat ryhtyivät kirjoituspuhiin, tarkoitus oli kertoa omasta otuksesta ja mitä sille metsässä tapahtuu. Virikkeeksi katsottiin iMovie-ohjelmalla tehty traileri, joka saikin oppilaiden innostuksen kasvamaan.



Hommaa tehtiin tietokoneella ja samalla harjoiteltiin wordin käyttöä, tietysti unohtamatta isoa alkukirjainta, pistettä ja sanavälejä.

Lopuksi jokainen sai tekstiin kuvan otuksesta ja yksinkertaiset kuvanmuokkaukset tulivat tutuiksi. Nyt luokan seinää koristaa hieno otusgalleria ja kavereiden juttuja luetaan ahkerasti.


Tässä vielä otteita oppilaiden tarinoista:

 "Eräänä päivänä siskokset löysivät maakisen puutarhan, jossa asui todella ilkeä noita ja kissa, joka seisoi portailla. Vaikka noidalla oli taikavoimia siskokset voittivát puutarhan ja noita vangittiin".

"Nelli oli metsän ihme ja hänellä oli sellaisia taikavoimia kun hän pani oikean kätensä ylös tuli siihen omena ja vuoroin vasemman ja siinä oli puuro."

"Olipa kerran Omari. Hän on arka mutta tykkää ihmisistä. Hänellä ei ollut ensin kotia mutta sitten hän löysi vesilähteen takaa kultakaivoksen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti