tiistai 24. toukokuuta 2016

Pienikin lahjoitus on tärkeä!

Unicef viidesluokkalaisten silmin
Unicef-kävely 2016
Jarin luokkalaiset osallistuivat koko koulun Unicef-kävelyn lisäksi myös salissa olleeseen Unicef-tuntiin. Paikalla oli Unicefin hyvätahdonlähettiläs. Oppilaat olivat sisäistäneet todella hyvin Unicefin ajatukset. Tässä on katkelmia oppilaiden kirjoitelmista. Kiitokset Jari-opettajille näistä oppilaiden teksteistä:
Keskiviikkona 11.5. 2016 koulullamme kävi Unicefin työntekijä. Hän kertoi millaista elämää on kehitysmaiden lapsia. Tuntuu pahalta heidän puolesta ja haluaisin auttaa heitä.
Maailmassa on n. 160 kehitysmaata. Kehitysmaiden lapsille ei ole varmaa, että saisi ruokaa joka päivä. Koulumaksu on vuodessa noin 30e, joka on todella paljon. Yleensä pojat pääsevät koulun ja tytöt jäävät kotiin auttamaan äitiä lastenhoidossa ja ruoan laittamisessa.
En tahtoisi että asuisin kehitysmaissa, koska siellä ei olisi mukava elää.
Olemme keränneet koulussa vuosien aikana Unicefille yli 11 000 euroa. Oli mukava kuulla, että moni Aasian lapsista on päässyt kouluun. Tuolla rahalla saa monta kaivoa.
Rikkaiden maiden on hyvä muistaa, se, ettei kaikilla maailmassa ole hyvät oltavat. Täytyy muistaa arvostaa sitä mitä itsellä on. Pienikin lahjoitus on tärkeä. Kiitos Unicefin  työntekijälle. Asiasi pisti todella miettimään.

Kuulin salissa että USA ei ole allekirjoittanut lastensuojeluun liittyvää sopimusta.  

Tänä vuonna lahjoituksen määrä oli 409e. Kiitos!

Loppuun vielä Unicef-järjestön kiitokset:
Lämmin kiitos UNICEF-kävelyn järjestämisestä ja avustanne Aasian lapsille.
Tänä lukuvuonna koulunne keräsi kävelyn avulla 409 euroa. Tällä summalla UNICEF turvaa  27 lapsen vuoden koulunkäynnin  Nepalissa tai Laosissa, tai  hankkii esimerkiksi kouluvihot ja kynät peräti  1023 lapselle.   Tukenne on todella tärkeää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti