keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Monenmoista puuhaa tarjolla luonnossa vauvasta vaariin!

Kevätaurinko oikein kutsuu liikkumaan luonnossa ja tässä kerronkin kolmesta ihanasta vaihtoehdosta!

🌻 Villiyrttipolku: Tämä Villiyrttipolku löytyy Isolahden venesataman lähellä olevasta Variskari-saaresta. Saarta kiertävän polun varrella on 11 opasjulistetta. Taulujen avulla oppii tunnistamaan villiyrttejä ja saa vinkkejä niiden hyödyntämiseen omassa arjessa. Pari julistetta kertoo myös puista. Variskari on suosittu ulkoilusaari ja nämä julisteet varmaan ilostuttavat paljon kaiken ikäisiä. Tällä hetkellä Variskari kylpee vuokkomeressä! Tätä reittiä voi hyödyntää tietenkin lähikoulut! 

 
🌻 Polku mielen maisemiin - taulut on kiinnitetty Gerbyn pururadan ympäristöön ja niiden avulla voit saada konkreettista työvälineitä oman hyvinvoinnin tukemiseksi lähiluonnon ja helppojen kysymysten avulla. Polun voi kiertää yksin mietiskellen tai yhdessä ystäväsi tai perheesi kanssa kysymysten ääreen hiljentyen. Tätä polkua voi myös käyttää työhyvinvoinnin edistämiseksi työporukalla tai erilaisissa kävelytapahtumissa. 


https://www.suomenlatu.fi/hyvinvointia-luonnosta-kiertue/etusivu/villiyrtteilya-metsaillen-polut

Ylläolevasta linkistä näet taustatietoa näistä. Taustajärjestönä on Suomen Latu ja Ulko-opettajat. Lisätietoja saa Länsimetsän koulun Marita Reinikalta. 
Julisteet ovat luonnossa kuukauden ajan eli n. juhannukseen asti. Toivotaan että ei tule ilkivaltaa! 

🌻 Kevättuulen polku: tämä polku löytyy Länsimetsän koulun takana; metsäalueella joka on koulun ja pyörätien välissä. Metsästä löytyy 8 erilaista ihanaa tehtäväkorttia kevään lajeista. Riittää kun on lukutaito ja leikkimieli. Tämäkin rata on kuukauden metsässä ja sopii alakoululaisille ja perheille. Voisihan se olla aivan ihana kokea vaikka isoäidin kanssa. 

Toivottavasti näistä on paljon iloa! 

Tässä vielä kartalla kyseiset paikat  ja karttalinkit:
Ylin Gerbyn pururata,






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti