tiistai 28. tammikuuta 2020

Vi ska gå till pulkkamäki Tandemissa!

"Strukturoidusta kielestä small talkkiin"

Olipahan kiva Tandem-kerta tänään. Alunperin olimme suunnitelleet että pidämme liikuntaleikkejä ja ohjelmointia, mutta vaihdoimme lennosta suunnitelmia ja suuntasimme kohti Rapiksen pulkkamäkeä. Voi ja wau, millaiset mäet sinne on fiksattu. Nyt kyllä kannattaa opettajien lähteä luokkien kanssa ja perheiden illalla nauttimaan niin kauan kun tätä talven ihanuutta sattuu olemaan. Porukassa oli muuten sellaisia Gerbyssä asuvia oppilaita jotka eivät olleet koskaan käyneet Rapiksella....

Tandemissahan on tarkoitus auttaa suomen kielisiä innostumaan ruotsin kielestä ja päin vastoin. Erilaisilla kanssakäymisillä ja oppilaita aktivoimalla saadaan aikaan luonnollisia kommikaatiotilanteita ja näin motivoitua kielen oppimiseen konkretian kautta. Tänään tämä tavoite kolahti oikein kunnolla. Ulkoretkillä lapset ovat yleensä aina ennakkoluulottomia, reippaita ja eivät edes huomaa puhuvansa toista kotimaista kieltä.
Meillä oli oppilaille mietittynä 4 haastetta. Jokaisesta haasteesta sai itselleen pisteen.

Haastelaput olivat tandem-opettajilla kaulassa ja sieltä oppilaat kävivät katsomassa mitä pitikään tehdä. 
Salakuuntelin oppilaiden välisiä keskusteluita ja esim. puhu suomea- haasteessa muutama kysyi: 
Onko kivaa? Kyllä on. 
Tule, mennään? Joo!
Ruotsin kielellä puhumisessa oli hauska tapahtuma, kun olimme opetelleet että Akta dig on varo! Pari tyttöä luokaltani meinasivat ajaa toisten päälle ja huusivat juuri Akta. Ja voi sitä ihmeen määrä, kun heti ymmärsivät ja loikkasivat turvaan. 
Yhdessä laskeminen oli niin kivan näköistä. Yksi sanoi että oli laskenut jo 6 kanssa. Osa teki myös isoja yhteisä lössejä sikin sokin tytöt, pojat, ruotsinkieliset ja suomenkieliset. 
Tervehtiminen oli kuulemma ihan iisiä! 



Tässä pari fiilistelykuvaa ja huomaatteko: naamojen kanssa. JEE JEE! Punaisia poskia vilisi mäissä. Kovaa kuntoilua tuli samalla ja toki välissä syötiin retkieväät. Turvallisuus oli taattua vaikka väkeä onkin paljon koska Gerby koululta tulee aina mahtava liuta aikuisia tandemiin mukaan :D 
Nyt siis kaikki kipin kapin koulusta ja vapaa-aikana nauttimaan Rapiksen mäistä! Ihan parhautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti