keskiviikko 4. lokakuuta 2017

100 000 salamaa iskee tulta....

ja koko elämä räjähtää...



Nimittäin Länsimetsän koulun blogin lukijamäärä on ylittänyt 100 000 kävijän rajan! Aivan uskomatonta! Pienestä ideasta alkoi blogi kun kotisivujen muoto muuttui asiapohjaiseksi. 8.5. 2014 julkaisin ensimmäisen blogikirjoituksen. Tämän jälkeen juttuja on julkaistu yli 400.

Linkki ensimmäiseen blogijuttuun

Blogin ylläpitäjänä näen muutamia faktoja blogin "sisuksista". Tässä muutama poiminta:

- Blogin tarkoitus on kertoa nimen mukaisesti Länkkärin arjesta ja juhlasta. Kohderyhmä on koulun oppilaat, huoltajat, opettajat, kolleegat ja kaikki muut jotka haluavat meidän koulun toimintaa seurata. Suurin osa lukijoista tulevat Facebookin kautta. Opettajille olen vinkannut, että laittavat oppilaiden kanssa Edisonin työpöydälle pikareitin blogiin.

- suurin osa katsoo blogia kännykällä ja näistä yleisin on Android- käyttöjärjestelmä.

- Aikuisille kaikkein helpoin väylä pysyä linjoilla on liittyä Facebookin ryhmään Kurkistus Vaasan kouluihin blogeja bongaamalla. Ryhmässä on tällä hetkellä hävettävän vähän väkeä. Klikkaa itsesi mukaan ja lisää kaverisikin mukaan. Näin näet meidän koulun ja muidenkin koulujen blogien tekstin tuoreeltaan. Ihanan monella muullakin koululla on blogi toiminnassa. Näin tulee lukaistua blogia huomaamatta eikä jutut mene ohi silmien.



- Välillä linkkaan blogitekstejä  tuon ryhmän lisäksi myös mm.  Alakoulun aarreaitta- sivulle tai Liikkuvan koulun ryhmiin. Näistä saa iloisia palautteita hetkessä! Joskus itse mietin että "kehtaako tälläistä juttua linkata". No, kun on Kurikasta kotoisin niin ei kehtaa nöyräillä. :D Itsekin saan virikkeitä ja innoistusta todella monista koulujen blogeista, joten miksi ei jakaisi myös oman koulun ideoita välillä laajemmin. Aina ei muuten edes tiedä mitä koulun sisällä tapahtuu, mutta blogin kautta pääsee jutun juoneen mukaan.

- Watch teräsmies on yksi hassu googlen hakusana, jolla on päädytty blogin sivulle. Eniten googlataan tietenkin blogin nimellä tai Länsimetsä- sanalla

- Lukijoita löytyy yli kymmenestä maasta: Suomi, USA, Venäjä, Ukraina ovat kärjessä.

- Blogin kirjoittajina toimivat  opettajat, vanhempainyhdistys, oppilaat ja Action- toimijat... Osa tekee jutut suoraan blogiin, osa lähettää tekstin ja kuvia Marita-opelle ja homma hoituu sitä kautta kätevästi. Blogin kirjoittaminen on aivan yhtä helppoa kuin vaikka Facebookin päivittäminen. Opettajissa on tälläkin hetkellä loistavia valokuvaajia ja luokissa tapahtuu monenmoista mukavaa. Toivotaan vielä jatkossa laajempaa rintamaa bloggauksiin niin saadaan touhua monista luokista.  Tiina, Piia, Maria- opettajille erityiskiitokset monista blogiteksteistä.

- Tällä hetkellä luetuin juttu on käsien pesusta eli:  Linkki luetuimpaan juttuun
Tämän on lukenut yli 5000 ihmistä.

- itselleni tärkein bloggaus on #kutsumua -tempauksesta. Siinä mentiin sydämen sopukkoihin asti oppilaiden kanssa. Toki blogijutussa pystyy tuomaan esiin vain osan koko jutusta. Tästä tuli aikoinaan paljon palautetta rohkeudesta tuoda oppilaiden kanssa arkojakin asioita esiin.
Blogi-juttu aiheesta #kutsumua

- Saija-open kirjoittama bloggaus lukemisen tärkeydestä on myös jäänyt mieleeni. Kannattaa kurkistaa: Lukuhaaste

- Olen vuosien kuluessa lisännyt välillä Youtube-videoita juttuihin piristämään. Kuvia varten kysymme joka syksy julkaisuluvat huoltajilta. Nämä oppilaat siirtyvät kuvaustilanteissa sivuun. Olen myös tarkka että kaikki materiaali blogissa on tekijänoikeuksien mukaista. Blogi ei saa olla virallinen tietolähde. Aika paljon kysytään erilaisia tietoja minulta ja voisiko niitä laittaa blogiin. Kaikkia ei kuitenkaan ohjeiden mukaan voi laittaa, vaikka haluaisinkin.

Mitäs nyt sitten kun tuo maaginen 100 000 lukijan raja on ylitetty? Tässä muutamia omia toiveitani:
- enemmän kirjoittajia, mm. lisää opettajia, ohjaajia, oppilaita, muita toimijoita
- kommentteja, näitä on aina ihana saada. Vaikka näen että blogia seuraa paljon niin välillä tuntuu että lukeeko kukaan :D Kommentit Facebookissa tai blogissa on aina tervetulleita ja motivoi jatkamaan.
-  toivepostauksia, näitä on kiva saada eli kerro jos olisi joku asia mistä haluaisit blogiin jutun. Täältä pesee. Koulun toiminta tulee olla avointa ja vuorovaikutteista. Tämähän on melkein kuin koulun päiväkirja tai historiikki. Pienemmät oppilaat katsovat kuulemma innoissaan blogista vanhempien kanssa koulun tapahtumista ja isompien vanhemmat pääsevät jutun juoneen kun kurkkaavat.
- kerro kaverille, liity Facebookin Kurkistus Vaasan kouluihin blogeja bongaamalla. Tämä olisi isoin toive huoltajille.
- olisi ihana saada enemmän oppilaiden kirjoituksia blogiin
- olisi ihana saada toimiva kameraa/videokameraa blogia varten mutta kännykälläkin onneksi homma toimii kunhan muistia riittää.
- ja tietenkin toivotaan onnentoivotuksia
- jos oikein olet rohkea niin kommentoi, mikä juttu on ollut mieluinen tai mitä haluaisit jatkossa...

Ulla-open ottama koko blogin paras kuva kautta aikojen, jos minulta kysytään

5.10. vietettävän maailman opettajien päivän kunniaksi 
onnea Länkkärin arkea ja juhlaa -blogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti