lauantai 12. elokuuta 2017

Tervetuloa uusi lukuvuosi!

Maanantaina sitten koululaiset kirmaavat taas opintielle. Opettajat ja muu henkilökunta ovat suunnitelleet ja vesoilleet jo ahkerasti. Kalentereissa on paljon merkintöjä, lukujärjestykset alkavat hahmottua ja luokkatilat ovat valmiina uuteen kouluvuoteen.

Tässä pari simppeliä ohjetta koulun alkuun:

Käy koulumatka läpi lapsesi kanssa yhdessä. Jos lapsi tulee pyörällä, muistakaa kypärä. Länsimetsän koulu on liikkuva koulu joten kannustamme vahvasti lapsia tulemaan kouluun omin voimin. Gerbyssä on hyvät väylät kävellä tai pyöräillä. Aikuinen tekee karhunpalveluksen kun palvelu pelaa liian hyvin ja hakee lapsensa parkkitaskusta. Toki joskus se on luksusta tai tarpeeellista. Mieti aikuisena myös voisiko lapsi kävellä osan matkaa alusta tai lopusta itse. Parkkitasku on yksi koulupihan vaaranpaikka klo 12 ja 13.

Ottakaa todistus esiin ja varmistakaa että siinä on nimikirjoitus. Samoin kirjastokortin voi sujauttaa repun sivutaskuun. Kännykkä-säännöt ovat samat kuin ennenkin. Mukana saa olla mutta sitä ei saa käyttää koulun alueella eikä koulupäivänä ellei opettaja erikseen ohjeista. Tämä rauhoittaa koulupäiviä ja irrottaa mahdollisesta somekoukusta.

Nukkumaan meno on saattanut myöhentyä kesän aikana. Nyt on ajankohtaista kääntää kello takaisin normaaliksi. Ensimmäinen viikko on heti viiden päivän pituinen joten vaatii tsemppiä. Maanantai ja tiistai on hieman kevyempää; ma 10-13 (ekat 9-12), tiistai 9-13 ja loppuviikko lukujärjestyksen mukaisesti.

Osa lapsista on ollut luokkakavereiden kanssa paljonkin tekemisissä kesän aikana. Jos oma lapsesi on ollut vähemmän, voisi olla kiva treffata viikonlopun aikana. Näin kouluun lähtö tuntuu mukavammalta. On vähän niin kuin porukoissa mukana.

Oikein hyvää kouluvuotta meille kaikille! Erityisesti tervetuloa Länkkäriin kaikki uudet oppilaat sekä Kitty- ja Mira- opet.



Kuva sivustolta Pedanet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti