perjantai 19. elokuuta 2016

Haluatko laittaa rahaa pankkiin...lukemalla?

Viime kevään aikana teimme ahkerasti yhteistyötä kaupunginkirjaston ja erityisesti Terhi Piikkilän kanssa. Saimme aikaiseksi kirjadiplomin, josta löytyy nyt omat kirjavinkit joka luokka-asteelle sekä myös kielikylpyyn 1-2-luokille. Opettajat ovat saaneet kirjalistat ja ohjeet asiasta. Lukeminen on kuin rahaa laittaisi pankkiin! Diplomin myötä kannustetaan ja innostetaan oppilaita lukemaan monenlaista kirjallisuutta ja sukeltamaan kirjojen maailmaan. 
Tavoitteena on lukea vähintään kuusi kirjaa lukuvuoden aikana. Sitten saa itselleen kirjadiplomin. Keväällä kaikki diplomin suorittaneet osallistuvat myös kirjaston kirjapalkintoarvontaan. Diplomin suorittaminen otetaan myös huomioon äidinkielen ja kirjallisuuden arvioinniss. Innokkaimmille on tarjossa vielä bonusdiplomi, jota voi alkoittaa suorittamaan normaalin diplomin jälkeen. 


Saimme Terhin vinkkaamaan kirjoista viidensille luokille. Syksyn aikana hän käy kaikki halukkaat luokat läpi. Terhin tyyli vinkkauksessa on huikea; hän avaa kirjoista juuri sen verran, että on ihan pakko ottaa selvää enemmän...


Viidensillä luokilla kirjatarjottimella on opuksia laidasta laitaan. Vaihtoehtoja on paljon ja nämä löytyvät koulun kirjastosta. Lisäksi Terhi vinkkasi muutamasta uutuudesta, jotka löytyvät kaupunginkirjastoista. 


Tänään pidimme heti lukutunnin. Jasmin J. valitsi Vili Voipion,  koska se löytyi nopeasti ja tuntui hauskalta kirjalta. 



Mobin aloitti lukemaan Eva ja Adam -kirjaa. Hänen mielestään kirja tuntui hauskalta ja siinä kerrottin tärkeistä asioista; kavereista ja jalkapallosta. Mobin valitsi tämän kirjan juuri Terhin vinkkauksen pohjalta. 

Lukuintoa Länkkärin väelle! Muistutuksena myös: jokasella oppilaalla tulee olla kirjastokortti ja sillä lainataan koulun kirjastosta. Jos kortti on hukkunut niin uusia saa kaupungin kirjastolta. Kirjastobussikin alkaa liikennöidä syyskuussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti