sunnuntai 8. helmikuuta 2015

1.M-luokan vauhdikas viikko 2.-6.2.2015

Joskus yhdessä viikossa tapahtuu enemmän  kivaa kuin koko kuukauden aikana ja nyt oli näin luokassamme!
Keskiviikkona matkasimme yhdessä ekaa kertaa Tikanojan taidekotiin....



Matkaan päästiin tällä kertaa Wiik&Strömin ihka uudella pikkubussilla! Bussi oli ollut käytössä vain kaksi viikkoa, joten saimme nauttia luksuskyydityksestä!

Paikalla taidekodissa meitä oli vastassa museo/taidepedagogi Jenni Niemi, joka osasi jälleen kerran kertoa taiteesta niin, että sai lapset innostumaan! Ja tällä kertaa kurkistimme vanhojen postikorttien erikoiseen maailmaan taidesalapoliisikierroksen muodossa...se jos mikä innosti lapsia!








Hetki kirjastossa kuunnellen Tikanojan historiaa oli monelle lapsen päivän mieluisin juttu....varsinkin vanhat paksut kirjat pleksin takana eli vanhat Raamatut!


Kuitenkin retken huippuhetkeksi valikoitui monen lapsen mielestä taulukuvat, joihin sai itsensä asettaa!




Ja voi tätä riemua ja naurua, kun näitä kuvia jälkikäteen luokassa katsoimme! 




Näistä riemukuvista ja Tikanojasta sitten taas siirryimme takaisin kouluun ja oppimisen pariin...ja nyt meille ykkösille ihka uuden asian pariin.....kymmensormijärjestelmän opetteluun!



Uusi OPS 2016 tuo tullessaan sen, että käsiala, siis entinen kaunokirjoitus, poistuu. Nyt Länkkärin 1.T- ja 1.M-luokat ovatkin sitten ensimmäiset luokat, jotka eivät enää "kaunoile". Sitä vastoin keskitymme, että yksi käsiala on selkeä ja hyvä eli pienaakkoset ja tulevaisuuden haasteita ajatellen, aloitamme kymmensormijärjestelmän opettelun jo ekalta!



Ja katsokaapa kuinka hienosti ekoilta nuo sormet näppäimistölle asettuvat! Ekana harjoituksena oli kotiriviin tutustuminen! Koulumme koneilla sitä päästään hauskalla tavalla harjoittelemaan Typing Master Online-ohjelmalla. Ja opehan harjoitteli yhdessä oppilaiden kanssa livenä suoraan Smart-taulun kautta...olihan siinä oppilailla ihmettelemistä, kun ope pärjäsi huonommin kuin lapset! Tästä sai ope hyvän motivoinnin aikaiseksi...kun näin vanhana, yli 20 vuotta näppäimistöä "omalla 3-5sormijärjestelmällä tahkoneena, yrittää oppia uutta, niin aikas vaikeatahan se on! Nämä pienet 7-8 vuotiaat oppivat sen taatusti nopeammin kuin ope!

Mutta sitten ehkä viikon innostavin tuokio luokassa oli Kahoot!! Nii-iin, mikä se on?? Siihen voi käydä kotiväkikin tutustumassa osoitteessa Kahoot.it! Kysymykset, läksynkkuulustelut, kertotaulukokeet jne. tulevat open koneelta tykin/Smartin kautta kaikille näkyviin, mutta vastaaminen tapahtuu jokaisen lapsen täppäriltä tai yllätys, yllätys-omalta älykännyltä!



Ykkösluokkaiset olivat ylinopeita oppimaan ja vauhtiin päästiin heti oikein vauhdilla! Tällä kertaa aiheena oli matikan laskut lukualueella 0-20 ilman kymmenylitystä. Harvoin näkee tällaista intoa laskea lasku mahdollisimman nopeasti ja oikein! Välillä riemu oli katossa ja välillä harmitti, kun ei mennyt nappiin! Niin ope kuin harjoittelija-Sannakin intoutuivat ihan täysillä lasten mukana Kahootiin!!



Tuuletus on välillä paikallaan ja välillä pitää pää laittaa käsien väliin.....mutta silti kaikilla isoja onnistumisen elämyksiä! 




Kaiken tämän tohinan ja touhun lisäksi, saimme nauttia ehkä yhdestä talven hienoimmista päivistä Gerbyn hyvin hoidetulla ladulla. Aurinko paistoi, latu oli juuri ajettu, ilman lämpötila nollassa ja kaikilla hyvä ja innokas mieli hiihtämiseen! Ladun varrelta kuultiin kommentteja reippaista ja hyvistä hiihtäjistä! Näistä tunnelmista oli mukava siirtyä ansaitun viikonlopun viettoon! Maanantaina taas uusi viikko ja uudet kujeet! 
Kauniita talvisia päiviä kaikille toivoo Länkkärin 1.M-luokka!!





3 kommenttia:

  1. Onpa teillä ollut hauska viikko, ja tosi hieno oli tämä kuvakertomuskin. Kiva, että koulupuuhat tallentuvat lasten, huoltajien ja meidän muiden katseltaviksi.

    VastaaPoista
  2. Mainioita kuvia! Ja kiva retki :)

    VastaaPoista
  3. Mahtava viikko! Hienoa, että oppimista voidaan tehdä noin erilaisilla ja hauskoilla tavoilla! Pisteet taas opelle! ;)

    VastaaPoista