sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Taideprojekti: Kenestäkään ei tule yhtään mitään yhdessä yössä. Valmistelut ovat jatkuneet kokonaisen eliniän.

5K ja 5R- luokkalaiset tutustuivat tarkemmin koulun seinillä koreileviin taideteoksiin ja salapoliisimaisesti pyrimme saamaan tietoja töistä ja niiden tekijöistä mahdollisimman monipuolisessti. Oppilaat tekivät pareittain myös taidejäljennöksen valitsemastaan taideteoksesta. Yksi suosituimmista taidevalinnoista oli Paula Blåfieldin muotokuvamaalaus; Timo. Työn  miehen puhutteleva olemus ja ilme kiinnosti monia oppilaita. Saimme myös taitelijalta taustatietoa maalauksesta ja sen synnystä.

Tässä on lasten tekemiä taidejäljennöksiä. Jari Lummukan oppilaat tekivät myös näitä mutta niistä ei valitettavasti ole kuvia.




Muutama viikko taideprojektin jälkeen saimme yhteydenoton Mirjam Silveniltä ja kuulimme että maalauksen Timo Hiltunen oli itsekin ollut taiteellinen ja lahjakas ihminen joka taisteli syöpää vastaan pitkään. Hänen muistolleen pidettiin konsetti ja Mirjam kysyi oppilaiden teoksia lainaan kyseiseen tilaisuuteen. Tämähän oli vain kunniatehtävä. Ensin piti vain selvitellä lupa-asioita oppilaiden huoltajilta. Suurimmalla osalla oli onneksi luvat jo etukäteen.

Saimme Mirjamin kouluun vieraaksi ja hän kertoi ystävästään Timosta runoin, musiikin, valokuvien ja muistojen myötä. Harvoin on luokassa niin hiiren hiljaista vaikka kuuntelemassa oli yli 40 henkilöä.

Oppilaiden taideteokset olivat siis Ritzissä muistokonsertissa ja oppilaat saivat paljon myönteistä palautetta.

Tässä vielä Mirjamin oppilaille lähettämät kiitossanat:

Hei!

Kiitokset kaikille siitä, että kuvaamataidon työnne saivat olla mukana Timo Hiltusen muistokonsertissa. Minulle henkilökohtaisesti tuli hyvin lämmin olo. Olin iloinen upeista töistänne. Yleisö oli kiinnostunut ja moni tulikin ilahtuneena puhumaan töistänne. Niitä kuvattiin ahkerasti.
Teoksenne olivat yksi illan hienoimmista jutuista.  Kiitos myös, kun sain tulla kertomaan teille ystävästäni Timpasta. Pitäkää tekin hyvää huolta toisistanne ja kaikista läheisistänne.

Suuret, sydämestä lähtevät kiitokset myös opettajille ja rehtorille sekä vanhemmille, että tämä kaikki tuli mahdolliseksi.

Mirjam Silvén

Kenestäkään ei tule yhtään mitään yhdessä yössä.
Valmistelut ovat jatkuneet kokonaisen eliniän.

-Gail Godwin-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti