Sivut

perjantai 27. huhtikuuta 2018

Eläimellistä taidetta

6K- ja 6M- luokkalaisten kanssa päätimme toteuttaa isomman kuvisprojektin viimeisen alakoulun kevään kunniaksi. Saimme vinkin  Sirkku-opelta ja ohjeistus blogista:
http://elementaryartfun.blogspot.fi/2017/11/collage-animals.html?m=1
ja me opettajat keräsimme oheismateriaalia, ohjevideoita ja virikekuvia työtä varten.

Kaiken kaikkiaan työhön meni oppitunteja n. 8, mutta se oli kyllä sen arvoista. Tässä valokuvia eri työvaiheista ja lopuksi myös valmiista töistä.

Aluksi tutustuimme koko työhön ja sitten aloitimme musiikin säestyksellä pohjapapereiden taiteilemisen. Ensin sai kynä lentää ja sitten oli peitevärien vuoro. Oppilaat olivat hymyssä suin koska nyt sai revitellä oikeasti.




Sitten revimme paperin kiilamaisiksi suikaleiksi ja teimme vaihtareita kaverin  kanssa niin sai monimuotoisen paletin suikaleita. Suikaleet aseteltiin kuvan  mukaisesti kohti keskustaa ja liimattiin. Sitten reunat leikattiin. Osa leikkasi loivasti ja osa suikaleiden reunoja myötäillen. 



Sitten oli kasvojen vuoro. Tähän oli youtubessa hyviä vinkkivideoita. Teimme ensin harjoitusmallin pienessä koossa ja sitten varsinaiset silmät. Tässä vaiheessa piti miettiä minkä eläimen haluaa tehdä.



Silmien jälkeen vuorossa oli enää nenä/kuono, kulmakarvat, viikset ym. 

Tässä on kuvia valmiista elukoista. 

















Jos mietit vielä, mitä materiaalia me käytimme niin tässä vinkkiä:

- lahjoituksena saatuja paperirullia; revityksi paperiksi ohutta ja pohjapaperiksi paksumpaa. Paperin koot oli n. 80cmx80cm
- vahavärit ja mustat tussit piirtämiseen
- peitevärit revityn paperin laveeraamiseen
- liimaa ja vähän vielä lisää liimaa. Kaikki jämäpullojen pohjat meni toteen
- sakset reunan siistimiseen
- kuvispaperia silmiin ja nenään
- silmien värittämiseen pulloväriä ja ikivanhoja Sakura-liituja
- viikset, heijastukset  ja ripset ym. pullovärit

Kirsin luokan työt ovat vielä vähän kesken joten lisää kuvia valmiista elukoista on tulossa ensi viikolla blogiin. Työntekijät oli kaikki 6lk. oppilaita. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti